Pensioen- regeling

Een algemeen pensioenfonds is een pensioenfonds die één of meerdere pensioenregelingen uitvoert. De verschillende regelingen zijn gebundeld om de uitvoering makkelijker te maken, risico’s te delen en kosten te verlagen. Werkgevers en pensioenfondsen kunnen kiezen tot welke kring van Volo pensioen ze toe treden. Dit kan een eigen kring zijn met een eigen afgescheiden financieel vermogen of een (met een met meerdere werkgevers) gedeelde kring (perkring geldt eigen financieel afgescheiden vermogen en een eigen beleggingsbeleid).

 

De pensioenregeling bij Volo pensioen

De pensioenregeling bij Volo pensioen is een uitkeringsovereenkomst. Dat betekent dat u  over uw salaris pensioen opbouwt. Het pensioen is een vastgestelde uitkering. Dit opgebouwde pensioen kan worden verhoogd (indexatie) bij een goede financiële positie van de kring, maar kan bij een zeer ongunstige financiële positie ook worden verlaagd (korting). Deze verhogingen/verlagingen verschillen per kring en zijn afhankelijk van het daar gevoerde beleggingsbeleid. Als u met pensioen gaat, keren wij u dit pensioen uit. De pensioenuitkering wordt levenslang aan u uitgekeerd.

Pensioenregeling Volo pensioen voor Oud Stichting Jan Huysman Wz Fonds

De pensioenrechten van Jan Huysman zitten in één van de twee gedeelde kringen van Volo pensioen. Die kring heeft een vergelijkbaar defensief beleggingsbeleid als het voormalig Jan Huysman Fonds. Bent u deelnemer in deze kring bekijk dan de Pensioen 1-2-3 of vraag via klantenservice@volopensioen.nl het complete pensioenreglement op.