Volo pensioen voor u

Waarom Volo pensioen?

Uw werkgever of pensioenfonds heeft gekozen voor Volo pensioen. Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 zogenaamde pijlers: AOW, collectieve pensioenopbouw via de werkgever en aanvullend individueel pensioen. Het werkveld van Algemeen Pensioenfonds Volo pensioen is de middelste. Voor u als werknemer is het daarbij belangrijk dat uw werkgever of pensioenfonds in zee gaat met een organisatie die het beste met u voor heeft, die handelt in uw belang. Bij Volo pensioen is uw werkgever of pensioenfonds daarvoor aan het juiste adres. 

Wat is een Algemeen Pensioenfonds?

Pensioen kan worden ondergebracht bij een pensioenfonds, een verzekeraar of een Premie Pensioen Instelling (PPI). Een algemeen pensioenfonds (APF) is een nieuw type fonds dat verschillende potjes met geld mag aanhouden. Dat doen zij in zogenaamde kringen. Uw werkgever zit in of ‘heeft’ zo’n kring. In een kring kunnen verschillende werkgevers met hun pensioenregeling gebundeld worden. De voordelen voor een gedeelde kring zijn bijvoorbeeld dat risico’s gedeeld worden en kosten voor schaalgrootte verkleinen. Ook kunnen werkgevers kiezen voor een eigen kring.

 

 

Meer pensioen

Door het werken met een professioneel bestuur en de samenwerking met andere werkgevers, wordt de pensioenuitvoering efficiënter en goedkoper. Ook door het slim inkopen van vermogensbeheer, blijft er meer premie over om mee te beleggen. Zaken die uw pensioenopbouw ten goede komen.

Communicatie

Volo pensioen staat voor actief en eenvoudig communiceren, zoveel mogelijk digitaal.

U krijgt bij Volo pensioen begrijpelijke en op u afgestemde communicatie. Daarbij willen we het u zo eenvoudig mogelijk maken met ons in contact te komen. Zo leest u over uw pensioenregeling en pensioenopbouw op onze moderne portal, waar u met DigiD inlogt. Hier heeft u ook een persoonlijke inbox waar de wettelijke communicatie vanuit het pensioenfonds in wordt bewaard. Vragen stelt u bij onze service desk, die benadert u wanneer en zoals u dat wenst. Via de website, een e-mail of de telefoon, aan u de keuze.

Meer informatie over uw pensioen bij bepaalde levensgebeurtenissen?

Het leven is niet elke dag hetzelfde. Tijdens uw leven kunnen er dingen veranderen in uw privésituatie. Om te zien wat er dan verandert aan uw pensioen hebben wij die levensgebeurtenissen (Life Events) op een rijtje gezet. Ga naar de pagina Life Events om meer te weten te komen.