Trouwen en samenwonen

Dat het leven delen met uw geliefde op lange termijn gelukkiger maakt is onderzocht. Trouwen of samenwonen beïnvloedt ook uw pensioen.

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u deelnemer bent van Volo pensioen en u trouwt in Nederland of registreert uw partnerschap bij de gemeente, dan heeft uw partner in beide gevallen automatisch recht op partnerpensioen als u komt te overlijden. Hier hoeft u verder niets voor te doen.

Samenwonen

Dit geldt niet als u gaat samenwonen en/of in het buitenland trouwt en/of woont. Wilt u dat uw partner recht krijgt op partnerpensioen als u overlijdt, dan moet u hem of haar aanmelden bij Volo pensioen door een mail te sturen naar de klantenservice.

De voorwaarden die gelden zijn:

  • U bent nog niet met ouderdomspensioen.
  • U en uw partner wonen meer dan zes maanden op hetzelfde adres en zijn allebei op dit adres ingeschreven.
  • U moet  een notarieel samenlevingscontract hebben en die aan Volo toesturen. In dit contract moet de onderhoudsverplichting tussen u en uw partner opgenomen zijn.
  • U en uw partner zijn geen familie van elkaar.

Als u deelnemer bent van Volo pensioen en u trouwt in Nederland of registreert uw partnerschap bij de gemeente, dan hoeft u niets aan ons door te geven. In beide gevallen heeft uw partner automatisch recht op partnerpensioen als u komt te overlijden. Wij krijgen de benodigde gegevens door van de gemeente.