Partnernieuws

Partnernieuws - APG en PGGM ontwikkelen pensioenadministratie in blockchain

Zeist, 16 oktober 2017

APG en PGGM hebben succesvol de eerste fase afgerond van een gezamenlijk experiment  met een blockchaintoepassing voor pensioenadministratie. De twee pensioenuitvoeringsorganisaties hebben besloten nu verder onderzoek te doen met dit prototype. De ambitie is dat het doorontwikkelde prototype op termijn moet leiden tot een meer flexibele en transparante pensioenadministratie tegen lagere kosten.

Lees meer >

Partnernieuws - Zeer hoge GRESB-score voor vastgoedportefeuilles PGGM

Zeist - 6 november 2017

De vastgoedportefeuilles die door PGGM worden beheerd, zijn weer langs de jaarlijkse GRESB-duurzaamheidsmeetlat gelegd. Het resultaat is een steeds duurzamere vastgoedportefeuille, schrijft Mathieu Elshout, senior Director Private Real Estate bij PGGM.

Lees het hele artikel op het de website van PGGM >

Partnernieuws - PGGM wint IPE wint IPE-prijzen in Praag

Praag, 28 november 2017

Bij de uitreiking van de jaarlijkse Pension Fund Awards van IPE, dit jaar in Praag, heeft PGGM 2 themaprijzen gewonnen. PGGM kreeg de thema-prijzen voor het beste inhuis-beleggersteam en de beste Specialist Investment Managers.
 
PGGM versloeg bij de categorie inhuis-beleggersteam Alecta en AP4 (Zweden), het British Steel Pension Fund (UK), het Railways Pension Scheme (UK), evenals PZU (Polen). ‘Weerbaarheid door kredietcyclus heen zonder negatieve rendementen, heel bijzonder’, aldus de jury.
 
Bij de tweede prijs, die van beste Specialist Investment Manager, looft de jury de ‘unieke risicodeling-benadering’ van PGGM. ‘Een goed alternatief voor aandelen, met minder risico’. Verder gaan sociale verantwoordelijkheid en rendement hand in hand bij PGGM, meent de jury. PGGM versloeg hier het Royal County of Berkshire Pension Fund en het Merchant Navy Officers Pension Funds.