Actueel

Overdracht Volo pensioenen vrijwel afgerond

Zeist, 29 oktober 2020

De opgebouwde pensioenaanspraken en ingegane pensioenrechten van deelnemers aan kring Primo (voormalig St. Jan Huysman Fonds) van Volo pensioen worden op 1 november 2020 overgedragen aan Centraal Beheer APF. De Nederlandsche Bank heeft de waardeoverdracht deze week goedgekeurd. Daarmee zijn alle bij Volo pensioen opgebouwde pensioenrechten overgedragen naar andere pensioenfondsen.

De pensioenen van Kring Primo worden bij Centraal Beheer APF ondergebracht in Kring DB Evenwicht. Deze kring past qua beleggingsbeleid goed bij kring Primo van Volo pensioen. Centraal Beheer APF is een onafhankelijke pensioenuitvoerder, die gebruikmaakt van de administratieve kracht van Achmea Pensioenservices en de distributiekracht van Centraal Beheer (allebei onderdeel van Achmea). Voor het vermogensbeheer werkt Centraal Beheer APF samen met Achmea Investment Management, een van de grootste pensioenbeleggers van Nederland, en met negen andere vermogensbeheerders.

Johan van der Tas, bestuursvoorzitter van Volo pensioen: “Wij zochten voor onze deelnemers in kring Primo naar continuïteit op de lange termijn, voortzetting van het beleggingsbeleid en schaalvoordelen. Dat hebben we gevonden in deze nieuwe kring bij een zeer stabiele en secure uitvoeringspartner met uitstekende beleggingscapaciteiten.”

De deelnemers van kring Primo worden door Volo pensioen per brief over de overdracht geïnformeerd. Van het nieuwe pensioenfonds ontvangen zij in november meer informatie over alle praktische zaken rondom het pensioen.

Meer informatie
Heeft u vragen over de overdracht? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Volo pensioen. Heeft u vragen over uw pensioen bij Centraal Beheer APF? Klik dan hier voor de contactgegevens.