Actueel

U ontvangt gewoon uw pensioen

Zeist, 17 maart 2020

Het zijn bijzondere tijden, waarin veel dingen anders gaan dan normaal. We kunnen ons voorstellen dat u hierdoor vragen heeft over uw pensioen. Want ook wij hebben met het coronavirus te maken. Daarom vertellen we u graag wat u van ons kunt verwachten.

Wij blijven uw pensioen gewoon uitbetalen
U ontvangt gewoon uw pensioen. Deze maand, en ook al de volgende maanden, op de gebruikelijke betaaldata.

Zo staat Volo pensioen ervoor
De invloed van het coronavirus op de wereldeconomie is voelbaar. Afgelopen weken zijn de koersen op de financiële markt flink omlaaggedoken en de al zeer lage rente daalde nog verder. Door het dalen van de beleggingen zijn ook de beleggingen van ons fonds minder waard geworden. Dit heeft invloed op de dekkingsgraden. Hieronder vindt u de dekkingsgraden van februari. Kijk hier voor het maandelijkse verloop van de dekkingsgraden per kring.

Kring Actuele dekkingsgraad Beleidsdekkingsgraad
Primo 105,1%  108,0%
Secundo 93,9% 99,0%
Solo 101,7%  101,8%

 

Volo pensioen belegt voor de lange termijn. Wij verwachten dat een groot deel van de huidige economische schade ingehaald zal worden. Wanneer dat herstel plaatsvindt, is afhankelijk van hoe lang het coronavirus aanhoudt. Vanzelfsprekend houden wij de ontwikkeling van de economie en de dekkingsgraden nauwlettend in de gaten.

Wij zorgen voor uw pensioen
Bij Volo pensioen houden we ons aan de maatregelen van de overheid. Zo werken we veel thuis en letten we goed op elkaar, zodat alles blijft werken zoals u gewend bent. Ook doen wij natuurlijk ons uiterste best om goed bereikbaar te blijven voor u. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Wij wensen u een goede gezondheid toe. Let goed op uzelf en op de mensen om u heen.