Actueel

Verandering in de pensioenwereld, wat brengt het ons?

De wereld verandert. Continue verandering, dat is waar we mee te maken hebben. Wekelijks lezen we in de krant over het nieuwe pensioenstelsel of over problemen bij pensioenfondsen. De pensioenwereld zal dus ook mee moeten veranderen. Innovatie en pensioen zijn niet twee begrippen die vaak met elkaar in verband worden gebracht.

 

In werkelijkheid is dat anders. In de pensioensector is innovatie hip, we moeten ook wel. Pensioen is in Nederland immers de oudedagvoorziening. Onbezorgd genieten na een lange carrière met uw eigen uitgestelde spaargeld, uw pensioen.

Wij bij Volo pensioen willen u onbezorgd laten genieten van uw pensioen en zitten dicht op het vuur. Innovaties die het verschil maken om net dat beetje meer pensioen te kunnen bieden. Dat is waar wij voor staan.

In februari waren wij aanwezig bij de conferentie future of pensions, mede georganiseerd door onze uitvoeringspartner PGGM. Daar hebben wij kunnen leren over de blockchaintechnologie en de mogelijke toepassingen in de pensioensector. U leest in het nieuws vast wel eens over Bitcoin, maar wist u dat de technologie hierachter, de blockchain technologie, de kosten van pensioenuitvoering naar beneden kan brengen?

Wij vinden het belangrijk om koploper te zijn op het gebied van innovatie. Volo pensioen onderzoekt samen met haar uitvoeringspartner de mogelijkheden van goedkope pensioenuitvoering op de blockchain. Lage uitvoeringskosten, een van onze speerpunten, hebben immers invloed op uw pensioenresultaat. We willen toch allemaal een goed pensioen in een mooie wereld?