Actueel

Pensioenfonds Jan Huysman kiest voor Volo pensioen

Zeist, 1 september 2017 – Volo pensioen heeft afgelopen week bij DNB de CWO ingediend voor de transitie van Stichting Jan Huysman Wz. Fonds. Hiermee is Jan Huysman in liquidatie. Na een uitgebreid vooronderzoek is gebleken dat door de samenwerking met Volo pensioen de belangen van de deelnemers van Jan Huysman optimaal worden behartigd.

Het vermogen van Jan Huysman bedraagt €265 miljoen en het heeft 1500 deelnemers. Ze dragen per 1 januari 2018 de opgebouwde rechten over aan Volo pensioen.
Volo pensioen ziet de overeenkomst met Jan Huysman als een zeer belangrijke stap. In navolging op de creatie van het fonds, de marktintroductie en het vergunningstraject, kunnen we nu deelnemers kennis laten maken met hun nieuwe uitvoerder. Weliswaar nieuw in de Nederlandse pensioenmarkt, maar met ervaren roots. Wij waren, zijn en blijven van pensioen, door onze roots vanuit de oprichtingspartner PGGM.

Kring met vergelijkbaar defensief beleggingsbeleid van Volo pensioen
De rechten van Jan Huysman komen in één van de twee gezamenlijke kringen van Volo pensioen. Die kring heeft een vergelijkbaar defensief beleggingsbeleid. Voor nu zijn de gewezen en gepensioneerde deelnemers van Jan Huysman de enige deelnemers in die kring.

Verantwoordingsorgaan stemt in
Het is alleen nog wachten op instemming van DNB. Het verantwoordingsorgaan heeft instemmingen gegeven op het bestuursbesluit van het fonds. Tijdens de deelnemersvergadering is het plan ook aangenomen.

Historie Stichting Jan Huysman Wz. Fonds
De Stichting Jan Huysman Wz. Fonds is opgericht bij notariële akte op 3 september 1946 en genoemd naar de toenmalige eigenaar van Cacaofabriek De Zaan NV. Jan Huysman is per 1 januari 2016 een slapend fonds. De Stichting verzorgt nu de pensioenen van de medewerkers van ADM Cocoa BV en de aan haar gelieerde ondernemingen.

Per 1 januari 2016 heeft de toenmalige sponsor ADM Cocoa BV besloten de toekomstige afspraken over te brengen naar BPF Zoetwaren. ADM Cocoa heeft de fabriek verkocht aan het Singaporese concern Olam.

Jan Huysman heeft als uitvoerder 216 Accountants, waar het één van de laatste klanten is. Vermogensbeheer is nu nog ondergebracht bij BNP Paribas IM, NN IP en Legal & General.