Actueel

Even voorstellen:

De Beleggingsadviescommissie van Volo pensioen

De beleggingsadviescommissie adviseert het bestuur van Volo pensioen over het (strategisch) beleggingsbeleid van het pensioenfonds en de uitvoering daarvan. Binnen dit kader adviseert de beleggingsadviescommissie over onder meer de ontwikkelingen op het gebied van vermogensbeheer, de beoordeling van de behaalde resultaten, het proces van selectie, monitoring en ontslag van de vermogensbeheerder(s) en fiduciair adviseur(s), alsmede over het beleid duurzaam beleggen. Ook adviseert zij over de uit te voeren ALM-studie, de haalbaarheidstoets, het strategisch beleggingsbeleid en het beleggingsplan per collectiviteitskring.

De beleggingsadviescommissie van Volo pensioen bestaat uit 3 leden. Uitvoerend bestuurslid Frans van der Horst is voorzitter. Peter Bajema en Bob Puijn zijn de onafhankelijke adviseurs.

Peter Bajema is Hoofd Client Portfolio Risk Management bij de Blue Sky Group. Hij is altijd actief geweest op het terrein van ALM en heeft alle specifieke ontwikkelingen meegemaakt. En hij heeft veel ALM-werk gedaan voor pensioenfondsen. Daarnaast heeft hij grote kennis van het aansturen van een beleggingsportefeuille.

Bob Puijn is de Chief Investment Officer bij DSM Pension Services. Hij kent de beleggingswereld van A tot Z. Hij vervulde diverse senior rollen en heeft een duidelijke visie op en een mening over de beleggingsindustrie.

Beide beschikken over ruime ervaring in de wereld van de Ondernemingspensioenfondsen en hebben tevens zitting in diverse beleggingsadviescommissies. Volo pensioen heeft met Peter en Bob twee zeer ervaren leden toegevoegd aan de beleggingsadviescommissie.

 

Volo pensioen krijgt vergunning van DNB

Zeist, 22 november 2016 – Volo pensioen krijgt een vergunning van De Nederlandsche Bank om te opereren als Algemeen Pensioenfonds. Volo voorziet pensioenfondsen en werkgevers van een toekomstbestendige pensioenoplossing met schaalvoordelen, minder kosten en bestuurlijke lasten. Voor deelnemers biedt Volo een duurzame pensioenvoorziening, waarbij het maximale uit het collectieve karakter wordt gehaald.

Komt u op woensdag 13 september naar het APF congres?

Volo pensioen zal tijdens één van de breakoutsessie alles vertellen over Vermogensbeheer via een APF. 

Wilt u verzekerd zijn van een plek?
Meld u dan nu aan! De kosten van het congres zijn €50,- als u gebruik maakt van code: VO/APF_006.

Wij zien u graag tijdens het APF congres!

‘Meerdere fondsen in één kring voorlopig nog te complex’

6-6-2016      PensioenPro

Samenvoeging van fondsen in een gezamenlijke kring is volgend jaar nog niet aan orde, verwacht Volo Pensioen, het apf van PGGM. ‘Potentiële klanten moeten op dit moment nog te veel andere keuzes maken.’

Lees het hele artikel

Maak kennis met klantmanagers van Volo

16-05-2016

Twee klantmanager van Volo pensioen stellen zich graag aan u voor:

  • Alexander Bijlard - klantmanager Volo pensioen én
  • Frits Bruinings - intern klantmanager Volo bij PGGM

Bekijk de film

PGGM introduceert algemeen pensioenfonds ‘Volo pensioen’

19-04-2016

De coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM richt een algemeen pensioenfonds (APF) op onder de naam Volo pensioen. Volo voorziet pensioenfondsen en werkgevers van een toekomstbestendige pensioenoplossing met schaalvoordelen, minder kosten en bestuurlijke lasten. Voor deelnemers biedt Volo een duurzame pensioenvoorziening, waarbij het maximale uit het collectieve karakter wordt gehaald.

Persbericht marktintroductie

 

APF van PGGM ook interessant voor kleinere OPF'en

17-02-2016

Aan het relatiemagazine Inzake van PWC gaf Erik Goris onlangs een interview over het Algemeen Pensioenfonds (APF) dat PGGM momenteel voorbereidt. Het APF is goed voor de deelnemers, zo stelt hij, en loopt in feite vooruit op de komende herziening van het pensioenstelsel.

Interview PWC

APF biedt schaal én maatwerk bij de uitvoering van pensioenregelingen

01-02-2016

Het APF is een ‘veelkunner’: het biedt schaalgrootte, kostenvoordelen én ruimte voor maatwerk, schrijven Erik Goris en Mark Boumans in Pensioenadvies.

Artikel Pensioenadvies

 

De druk op pensioenfondsen neemt toe.

01-02-2016

Vooral voor kleine fondsen is het steeds moeilijker om zelfstandig te blijven. Voor pensioenfondsen die zich beraden op de toekomst is er binnenkort een nieuwe mogelijkheid: het Algemeen Pensioenfonds (APF).

Pensioenwiki